Какви да са завесите в банята

Завесите в банята в голяма степен определят нейния стил. Този на пръв поглед дребен детайл е в състояние изцяло да промени облика на тази част от дома. Няма да бъде пресилено да се каже, че завесите са отражение на този, който ги е избирал. В настоящата статия ще направим импровизиран сблъсък между два стила. От едната страна на ринга са по-изчистените като дизайн. Срещу тях застават шарените, залагащи на повече цветове и картинки.
А вие кои предпочитате?

Дали завесите в банята да бъдат едноцветни или на някакви фигурки?
В тази дилема лек превес може би взима първият вариант. Независимо дали плочките са по-изпъстрени или не, и в двата случая на фона им ще стои добре завеса в един цвят. Когато, обаче, банята е решена в по-неутрални багри, тогава едни цветни фигурки могат да ѝ придадат повече свежо настроение.

Друг вариант на изчистен дизайн за завеса в банята е тя да бъде на хоризонтални райета в два или три цвята. Пастелни цветове, за да не е прекалено крещящо. Или по-добре да се заложи на шарени точки, дали те не са по-весели?

Нежен, едва загатнат принт върху неутрален фон. Толкава неуловим, че на очите им трябва известно време, преди да го регистрират. Него ли ще изберете или по-интензивните, ярко изразени цветове?

by slavi